02:29 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με αναφορές στον Κεμάλ η πρώτη ομιλία Ερντογάν μετά την ορκωμοσία

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για νέα εποχή στην Τουρκία μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την πρώτη του ομιλία με τις νέες διευρυμένες εξουσίες. «Έχουμε τον λαό δίπλα μας», διεμήνυσε μεταξύ άλλων.

Υποσχέσεις για μεγαλύτερη ευημερία έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη ομιλία που εκφώνησε από το βήμα της παλαιάς βουλής, υπό το νέο καθεστώς διευρυμένων εξουσιών που εξασφάλισε επίσημα κατά την τελετή ορκωμοσίας του.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον για τους Τούρκους. «Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε την ευημερία του λαού μας και να κάνουμε την Τουρκία δύο φορές μεγαλύτερη για τη νέα εποχή», διεμήνυσε ο ίδιος.

«Μετά από 1.000 χρόνια, υπερασπιζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα τα εδάφη στην Ανατολία, στα οποία μπήκαμε χάρη στους μάρτυρές μας και τους βετεράνους μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα, βάζουμε σε κίνδυνο τον λαιμό μας, όταν είναι αναγκαίο, προκειμένου να μην αφήσουμε κανέναν να παραβιάσει την τιμή, να κατεβάσει τη σημαία μας, να σιωπήσει τις προσευχές μας και να μην προδώσουμε όσα μας εμπιστεύτηκαν οι πρόγονοί μας», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν στην πρώτη συνεδρίαση του προεδρικού υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν αναγνωρίζουμε καμία επίγεια δύναμη, πέρα από την εθνική θέληση, όπως ακριβώς έκαναν και οι οι πρόγονοί μας πριν από 98 χρόνια», σημείωσε. «Θυμάμαι με σεβασμό και χάρη τον αρχηγό μας κατά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, τον πρώτο ομιλητή της πρώτης μας συνεδρίασης, τον πρώτο πρόεδρο του κράτους μας, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όλους τους αρχηγούς, τους στρατιώτες και όλους τους ήρωες που συνέβαλαν στην απόκτηση της ανεξαρτησίας μας», τόνισε.

Μίλησε για μια νέα αρχή για την Τουρκία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τους καλύτερους δυνατούς νόμους.

«Χτίζουμε τον δρόμο (για το μέλλον) μαζί με τον λαό μας και φτάσαμε ως εδώ ξεπερνώντας πολλά εμπόδια», είπε και συνέχισε: Ο αγώνας μας είναι και αγώνας του λαού μας, η οργή μας είναι και του λαού μας, έχουμε τον λαό δίπλα μας.

Σχετικά:

Οι υποσχέσεις Ερντογάν για μία ισχυρή Τουρκία με ισχυρή αμυντική βιομηχανία
Νέα μέτρα ασφαλείας ετοιμάζει ο Ερντογάν μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Tags:
ορκωμοσία, Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK