12:49 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αμερικανός επιχειρηματίας που κατηγόρησε ως παιδόφιλο έναν από τους δύτες που διέσωσαν τα 12 παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη, τώρα δέχεται σφοδρές επικρίσεις ακόμα και από τους μετόχους της εταιρείας του.

Εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Tesla, Έλον Μασκ, στρέφονται πλέον και οι μέτοχοι της εταιρείας του, ύστερα από δήλωσή του με την οποία αποκαλούσε «παιδόφιλο» ένας από τους δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών που είχαν εγκλωβιστεί σε σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Μια ομάδα επενδυτών της Tesla, σε επιστολή της προς τον Μασκ απαιτεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο να ζητήσει συγγνώμη από τον βρετανό δύτη.

Ο Μασκ είχε αποκαλέσει τον δύτη Βέρνον Άνσγουορθ «παιδόφιλο», απαντώντας στην κριτική του δύτη ότι η επίσκεψη του Μασκ στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης έγινε για λόγους δημοσίων σχέσεων.

Ο Μασκ διέγραψε σχεδόν αμέσως την ανάρτησή του, ωστόσο η ζημιά για τον επιχειρηματία είχε ήδη γίνει.

Με τις αντιδράσεις στα λεγόμενα του Μασκ να μην έχουν κοπάσει, η εταιρεία Loup Ventures εξέδωσε επιστολή εκ μέρους επενδυτών στην οποία αναφέρεται ότι τα σχόλια προς τον Άνσγουορθ ξεπέρασαν τα όρια.

«Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, έχουν υπάρξει πολλά παραδείγματα προβληματικής συμπεριφοράς που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών», αναφέρει η επιστολή σύμφωνα με την εφημερίδα  Guardian.

Μάλιστα, εν μέσω της αναταραχής που έχει δημιουργηθεί, η βρετανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Solar Shed δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει να προωθεί τα προϊόντα της Tesla.

«Χρειάζεται μόνο μια δημόσια συγγνώμη, κύριε Μασκ, και αμέσως θα αντρέψω αυτή την απόφαση», σημείωσε μάλιστα ο διευθυντής της εταιρείας μέσω Twitter.

Tags:
δύτης, παιδόφιλος, Tesla, Έλον Μασκ, Ταϊλάνδη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK