00:02 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Κρατούμενοι του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, τον Ιανουάριο του 1945

Σε έξαρση το αντισημιτικό bullying στο διαδίκτυο

© Sputnik / RIA Novosti
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε έξαρση βρίσκονται οι αντισημιτικές επιθέσεις στο διαδίκτυο, με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου να προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης ανάλογων φαινομένων και στην πραγματική ζωή.

Θύματα διαδικτυακών επιθέσεων πέφτουν ολοένα και περισσότεροι Εβραίοι και Ισραηλινοί, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου.

Τα ευρήματα της έκθεσης εδράστηκαν στο περιεχόμενο τουλάχιστον 300.000 κειμένων, στην πλειοψηφία τους ανώνυμων, τα οποία κατά κύριο λόγο αναρτώνται στα social media. Μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι «οι δράστες χρησιμοποιούν πλέον την ανωνυμία του διαδικτύου, προκειμένου να εκφράσουν το αντισημιτικό τους μένος».

«Ο αντισημιτισμός δεν προέρχεται μόνο από ακροδεξιούς εξτρεμιστές ή λαϊκιστές. Ο αντισημιτισμός ριζώνει κάθε μέρα στην καρδιά της κοινωνίας και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο» επισημαίνεται, επίσης. Τονίζεται δε, ότι «αν η τάση του αντισημιτισμού, μέσω του ίντερνετ, συνεχιστεί, τότε θα καταστεί κανονικότητα και στην πραγματική ζωή».

Η δημοσίευση της πανεπιστημιακής έρευνας ήρθε μία εβδομάδα, μετά την «ανοιχτή» επιστολή 40 εβραϊκών οργανώσεων της Γερμανίας, στην οποία αξιωνόταν η αναγνώριση του αντισημιτισμού ως «επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις ιδρυτικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Την προηγούμενη εβδομάδας, ένας Αμερικανο-Εβραίος καθηγητής φιλοσοφίας επισκέφτηκε τη Βόνη για τις ανάγκες μίας διάλεξης. Η ομιλία του, ωστόσο, διεκόπη έπειτα από την παρέμβαση ενός νεαρού Παλαιστινίου, ο οποίος φώναξε «Κανένας Εβραίος στη Γερμανία».

Tags:
Εβραίοι, αντισημιτισμός, διαδίκτυο, Γερμανία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK