23:18 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο

Τσέχος πρωθυπουργός: Η ΕΕ δεν μπορεί να δεχτεί όλους τους μετανάστες του πλανήτη

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι τελευταίες ιδέες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης δεν θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον Τσέχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις.

Τις ενστάσεις του σχετικά με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταστήσει ειδικά κέντρα στην ΕΕ για τη διευθέτηση των αιτήσεων ασύλου και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, εξέφρασε μιλώντας στην Financial Times o Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλους τους μετανάστες του πλανήτη. Εάν υπάρχουν τα κέντρα στην Ευρώπη, τότε ποιος θα αποφασίζει για το πού θα πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Ποιος θα τους δίνει άσυλο;», σχολίασε ο Τσέχος πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση, προστατεύοντας τα σύνορά της και να παράσχει βοήθεια στις χώρες, όπου εισρέουν οι πρόσφυγες.

Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε ότι εξακολουθεί να είναι υπέρμαχος της Ευρώπης, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που προωθούσαν δημοψήφισμα για την παραμονή της Τσεχίας στην ΕΕ.

 

Tags:
πρόσφυγες, μετανάστες, Προσφυγικό, μεταναστευτικό, Αντρέι Μπάμπις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τσεχία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK