ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο στόχαστρο των χρηστών του διαδικτύου μπαίνει για άλλη μια φορά ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ μετά την απόφασή του να μην διαγράφει τα μηνύματα των αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Ο ιδρυτής του Facebook, δέχτηκε τα πυρά εκατομμυρίων μελών της ιντερνετικής κοινότητας όταν σε συνέντευξή του ιστότοπο Recode, όταν δήλωσε πως δεν σκοπεύει να λογοκρίνει αναρτήσεις που διατυπώθηκαν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «με ειλικρίνεια».

Εβραίος και ο ίδιος όπως παραδέχτηκε, παρά το ότι βρίσκει «σοκαριστικό», το να αρνείται κάποιος το Ολοκαύτωμα, υπογράμμισε: «δεν πιστεύω ότι η δική μας πλατφόρμα πρέπει να διαγράψει τέτοιους είδους απόψεις διότι πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία ορισμένοι άνθρωποι πέφτουν έξω».

Μετά την κατακραυγή, ο διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού απέστειλε email στο Recode για να αποσαφηνίσει τις δηλώσεις του.

«Σίγουρα, εάν ένα μήνυμα παραβιάζει την κόκκινη γραμμή της υποκίνησης της βίας ή του μίσους εναντίον ειδικά μιας ομάδας, θα αποσύρεται» ξεκαθάρισε.

Ώρες μετά τη συνέντευξη του, η εταιρεία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το AP, ότι πρόκειται να ξεκινήσει να λογοκρίνει αναρτήσεις που υποκινούν το μίσος.

Η νέα πολιτική της εταιρείας θα ξεκινήσει στη Σρι Λάνκα και στη συνέχεια θα επεκταθεί στη Μυανμάρ.

Και στις δύο χώρες, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν το Facebook για αργά αντανακλαστικά απέναντι στην υποκίνηση της βίας κατά των μουσουλμάνων.

Σχετικά:

Ο Ζάκερμπεργκ «εκτόπισε» τον Μπάφετ και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη
Μέτοχοι του Facebook θέλουν να διώξουν τον Ζάκερμπεργκ
Ζούκερμπεργκ: Το Facebook δεν θα μπλοκάρει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος
Το ανώτερο δυνατό πρόστιμο επέβαλε η Βρετανία στο Facebook για τα προσωπικά δεδομένα
Tags:
ολοκαύτωμα, Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK