12:32 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Περισσότερα από 360 σκυλιά ράτσας Golden Retriever συγκεντρώθηκαν στο κτήμα της Σκωτίας όπου πριν από 150 χρόνια δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η ράτσα τους από έναν λόρδο που είχε πάθος με το κυνήγι.

Εκατοντάδες σκυλιά ράτσας golden retriever συγκεντρώθηκαν σε κτήμα της Σκωτίας για να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από την «γέννηση» της δημοφιλούς ράτσας.

Οι λάτρεις της ράτσας συγκεντρώθηκαν στον οίκο Guisachan  στην περιοχή Τόμιτς, της Σκωτίας, όπου έγινε για πρώτη φορά η εκτροφή της ράτσα golden retriever τον 19ο αιώνα.

Ο οίκος ανήκε στον Λόρδο Τουίντμαουθ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου για τα Golden Retriever της Σκωτίας (GRCS), Ντορίν Μακ Γκούκγαν σημείωσε ότι «η επέτειος των 150 ετών ήταν τεράστια επιτυχία. Από τα 188 σκυλιά που συγκεντρώσαμε το 2006, πήγαμε στα 222 το 2018 και σήμερα στα 361. Σπάσαμε το ρεκόρ μας στη μεγάλη επέτειο».

Η συγκερκιμένη ράτσα που αναπτύχθηκε ύστερα από σχετικό αίτημα του λόρδου Τουίντμαουθ είχε σαν σκοπό να έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει σκοτωμένα θηράματα που έχουν πέσει είτε στη στεριά, είτε στο νερό. Για αυτόν τον λόγο τα Golden Retrievers φημίζονται για τις κολυμβητικές τους ικανότητες. 

Όπως αναφέρει το BBC, η ράτσα δημιουργήθηκε όταν ο συγκεκριμένος λόρδος διασταύρωσε ένα μακρύτριχο ριτρίβερ, τον Νού, με τη Μπελ, ένα σκυλί ράτσας Tweed water spaniel.

 


 


 

 

 

 

Tags:
σκυλιά, επέτειος 150 χρόνων, Golden Retriever, Σύλλογος για τα Golden Retriever της Σκωτίας (GRCS), Σκωτία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK