03:42 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μέλος της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» στη Συρία

Μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» εκκένωσε από τη Συρία το Ισραήλ

© AFP 2019 / Sameer Al-Doumy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η επιχείρηση του Ισραήλ έγινε ύστερα από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, του Καναδά, καθώς και ευρωπαϊκών κρατών και σύμφωνα με τον στρατό τα άτομα που εκκενώθηκαν αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Το Ισραήλ βοήθησε μέλη της οργάνωσης Λευκά Κράνη καθώς και τις οικογένειές τους να διαφύγουν από τη Συρία, ύστερα από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, του Καναδά και ευρωπαϊκών κρατών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Εμανουέλ Ναχσόν.

«Κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, του Καναδά και ευρωπαϊκών κρατών, το Ισραήλ ολοκλήρωσε την ανθρωπιστική προσπάθεια να διασώσει μέλη συριακής οργάνωσης πολιτών (Λευκά Κράνη) και τις οικογένειές τους. Εκκενώθηκαν από την εμπόλεμη ζώνη στη Νότια Συρία προς μια γειτονική χώρα», δήλωσε ο Ναχσόν μέσω Twitter.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό οι άνθρωποι που εκκενώθηκαν αντιμετώπιζαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Τα «Λευκά Κράνη» είναι μια εθελοντική οργάνωση που θεωρεί τον εαυτό της «μη κυβερνητική» και έχει σαν στόχο την προστασια των σύρων αμάχων. Ωστόσο, ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει καταγγείλλει ότι η οργάνωση έχει σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα.

Μόσχα και Δαμασκός κατηγορούν τα Λευκά Κράνη ότι έχουν βοηθήσει στο στήσιμο της χημικής επίθεσης στην ανατολική Γούτα στις 7 Απριλίου, που οδήγησε τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία να εκτοξεύσουν περισσότερους από 100 πυραύλους εναντίον διάφορων στόχων στη Συρία, μια εβδομάδα αργότερα.

Tags:
εκκένωση, Λευκά κράνη, Μπασάρ Αλ Άσαντ, Ισραήλ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK