21:09 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η γαλλίδα υπουργός που είναι υπεύθυνη για ευρωπαϊκα ζητήματα, Ναταλί Λουασό τόνισε μιλώντας σε βρετανικό μέσο ότι η πόρτα της ΕΕ παραμένει ανοιχτή σε περίπτωση που η Βρετανία υπαναχωρήσει από την απόφασή της για έξοδο από την ΕΕ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, η γαλλίδα υπουργός για την Ευρώπη Ναταλί Λουασό. 

Ερωτώμενη για την πιθανότητα το Λονδίνο να υπαναχωρήσει από την απόφασή του να φύγει από την ΕΕ, η γαλλίδα υπουργός δήλωσε ότι η πόρτα θα παραμείνει ανοιχτή.

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θέλουν να απομακρυνθούν από τη Βρετανία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC Radio 4.

H δήλωση της κ. Λουασό έρχεται εν μέσω των εξελίξεων για το Brexit που προκάλεσαν κυβερνητική κρίση στη Βρετανία πριν μερικές εβδομάδες.

Κάνοντας λόγο για την έλλειψη σημαντικής προόδου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, η γαλλίδα υπουργός που είναι υπεύθυνη για ευρωπαϊκά θέματα ανέφερε ότι η Ένωση προετοιμαζόταν για το ενδεχόμενο μιας αποχώρησης της Βρετανίας χώρις την ύπαρξη ενδιάμεσης συμφωνίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο χρόνος τελειώνει για τη Βρετανία.

Μάλιστα, η Λουασό συμφώνησε με προηγούμενη δήλωση της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, με την οποία υποστήριζε ότι «μια έλλειψη συμφωνίας είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία». «Η μη συμφωνία δεν είναι τόσο κακή όσο μια κακή συμφωνία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε χαρακτηριστικά η γαλλίδα υπουργός.

Tags:
Brexit, ΕΕ, Ναταλί Λουαζό, Γαλλία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK