00:10 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η θαλάσσια βιολόγος Μελίσα Κριστίνα Μαρκέζ κινηματογραφούσε για την εκπομπή «Shark Week» του καναλιού Discovery στο αρχιπέλαγος της Κούβας, Jardines de la Reina, όταν δέχτηκε ξαφνική επίθεση από έναν τεράστιο κροκόδειλο.

Όπως η βιολόγος εξήγησε αργότερα, ο κροκόδειλος αποπροσανατολίστηκε από τα φώτα που χρησιμοποιούσε η ομάδα της, έπεσε πάνω στο πόδι της και… αποφάσισε να ανακαλύψει τι ήταν δαγκώνοντάς το!

«Αυτό που έκανα και πιθανόν έσωσα το πόδι μου: έμεινα ψύχραιμη. Προσπάθησα να μην κουνήσω το πόδια μου καθώς με έσυρε ώστε να μη σφίξει πιο πολύ (το στόμα του). Οι κροκόδειλοι έχουν μία απίστευτα εντυπωσιακή δύναμη δαγκώματος και εσείς με έχετε δει: είμαι μικροσκοπική. Θα μπορούσε εύκολα να μου σπάσει το οστό ή να μου βγάλει όλο το πόδι», έγραψε η βιολόγος στο Twitter.

«Το να φορώ στολή από νεοπρένιο πιθανότατα βοήθησε επίσης, καθώς κατάλαβε (σ.σ. ο κροκόδειλος) ότι δεν ήμουν λεία. Δεν κατηγορώ ούτε στιγμή τον κροκόδειλο ή το πλήρωμα για ό,τι συνέβη. Ήταν απλώς μία σειρά άτυχων γεγονότων που οδήγησε σε ένα ατύχημα το οποίο θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα».

Περιγράφοντας τη συνέχεια του περιστατικού, η Μαρκέζ εξήγησε πως «το τελευταίο δευτερόλεπτο, απλώς άνοιξε τα σαγόνια του και με άφησε. Δεν χρειαζόταν να παλέψω ή κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως τελικά κατάλαβε ότι "Όχι, αυτό δεν είναι ό,τι τρώω συνήθως. Αυτό έχει περίεργη υφή, δεν αντιστέκεται, κτλ"».

Όταν κατάλαβε πως δεν ήταν πλέον στο στόμα του, η βιολόγος χρησιμοποίησε τον ειδικό εξοπλισμό της προκειμένου να απομακρυνθεί, όπως δήλωσε στο Jezebel.com. Σύντομα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της, την εντόπισαν, την έβγαλαν από το νερό και τη βοήθησαν με τα τραύματα που είχε.

«Ήταν πολύ, πολύ καθαρά τραύματα από τρύπημα, απλά προς τα πάνω και προς τα κάτω. Κάποιες φορές αισθάνομαι λίγο πόνο, σαν ένα είδος δυσκαμψίας», εξήγησε.

Tags:
ντοκιμαντέρ, βιολόγος, επίθεση, κροκόδειλος, Twitter, Κούβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK