18:52 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Πάση θυσία αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας.

Η παράνομη μετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί πάση θυσία, τόνισε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας, Μάρους Σέντερ.

«Μετά τη συνομιλία μας με τον Βαυαρό πρωθυπουργό, είμαι περισσότερο από ποτέ πεπεισμένος ότι η παράνομη μετανάστευση πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε κόστος. Η γερμανική κοινωνία είναι διχασμένη», δήλωσε ο Μπάμπις σε συνέντευξή του στο Τσεχικό δημοσιογραφικό δίκτυο Novinky.

Σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για την αποδοχή προσφύγων στα εδάφη όλων των κρατών μελών της ΕΕ, ο Τσέχος πρωθυπουργός χαρακτήρισε λανθασμένη την αξιολόγηση της κατάστασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είπε πως η βοήθεια προς τους πρόσφυγες θα πρέπει να τους παρέχεται στη δική τους χώρα.

Ο Μπάμπις, τόνισε πως η Τσεχική δημοκρατία έχει πολλά άλλα προβλήματα να επιλύσει, όπως τα χαμηλά εισοδήματα των πολιτών της.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο Τσέχος πρωθυπουργός χαιρέτισε την υπαναχώρηση της ΕΕ από το σύστημα των ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων.

Σχετικά:

Μετανάστες πέρασαν τα ισπανικά σύνορα στο Μαρόκο χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια φλογοβόλα
Μέρκελ: Το προσφυγικό θα καθορίσει τη μοίρα της Ευρώπης
Tags:
μεταναστευτικό, Προσφυγικό, Κομισιόν, Μάρους Σέντερ, Αντρέι Μπάμπις, Γερμανία, Βαυαρία, Τσεχία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK