15:39 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο ανέλαβε την ευθύνη για την κρίση στη Βενεζουέλα

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Βενεζουέλα πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί τις ΗΠΑ για την κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο και πήρε την ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι ήρθε η ώρα η Βενεζουέλα να σταματήσει να κατηγορεί τους κερδοσκόπους, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κολομβία για την οικονομική κρίση στη χώρα.

«Τα μοντέλα παραγωγής που έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει και η ευθύνη βρίσκεται σε εμάς, σε εμένα. Πρέπει τώρα να προχωρήσουμε με την οικονομική δύναμη που διαθέτουμε», ανέφερε ο Μαδούρο, σύμφωνα με το RCN.

Ο Μαδούρο σημείωσε ότι οι αρχές της Βενεζουέλας είχαν κατηγορήσει κερδοσκόπους, εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, πρωτίστως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κολομβία, για όλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει αυτή τη ρητορική.

«Ο ιμπεριαλισμός μας επιτίθεται; Αρκετά με την κλάψα, δεν κλαίγομαι… Ναι, ας μας επιτίθεται, η δουλειά μας είναι να παράγουμε, με επιθετικότητα ή χωρίς αυτήν», δήλωσε ο αρχηγός της Βενεζουέλας.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια πολιτική κρίση που προκαλείται από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει την έλλειψη αγαθών, τον επιταχυνόμενο πληθωρισμό και τη μείωση των δημόσιων εσόδων λόγω της μεωσης των τιμών του πετρελαίου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πιστεύει ότι ο πληθωρισμός της Βενεζουέλας θα φθάσει το ένα εκατομμύριο τοις εκατό φέτος.

Σχετικά:

Μαδούρο: Η Αφρική κέρδισε στην πραγματικότητα το Μουντιάλ
Μεσολάβηση Μαδούρο στον Ερντογάν για τους Έλληνες στρατιωτικούς ζητά ο Μανώλης Γλέζος
Καινοτομώντας στην καταρρέουσα Βενεζουέλα: Φτιάχνουν εξαρτήματα αυτοκινήτων από σκουπίδια
Στην Τουρκία θα στέλνει πλέον τον χρυσό της η Βενεζουέλα
Ρώσος πρέσβης στο Καράκας: Πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Στο φως νέα στοιχεία για την πρόταση Τραμπ για εισβολή στη Βενεζουέλα
Η κρίση στη Βενεζουέλα «σκότωσε» τα μετρητά και «ζωντάνεψε» τις ανταλλαγές εμπορευμάτων
Tags:
Οικονομική κρίση, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK