22:13 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μέτρο που ετέθη σήμερα σε εφαρμογή έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών. Εκτός από την μπούρκα, απαγορεύεται η δημόσια χρήση νικάμπ, μπαλακλάβα ή ακόμη και ψεύτικης γενειάδας.

Σε ισχύ τίθεται, από σήμερα, στη Δανία η απαγόρευση της μπούρκας. Ο νόμος, συγκεκριμένα, απαγορεύει στους πολίτες να φορούν δημόσια κάποιο είδος ενδύματος που καλύπτει το πρόσωπό τους.

Σύμφωνα με το AP, όσοι επιλέξουν να αψηφήσουν τον νόμο, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο. Συγκεκριμένα, όποιος εμφανιστεί δημόσια φορώντας μπούρκα (που καλύπτει όλο το πρόσωπο) ή νικάμπ (που επιτρέπει να φαίνονται μόνο τα μάτια) θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 134 ευρώ, ενώ η επαναλαμβανόμενη παραβίαση του νόμου θα ανεβάζει το ύψος του προστίμου έως και δέκα φορές υψηλότερα. Η συγκεκριμένη απόφαση απαγορεύει επίσης τη δημόσια χρήση μπαλακλάβα ή ακόμη και ψεύτικης γενειάδας. 

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακτιβιστές επέκριναν, πάντως, τον νόμο, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών, την ώρα που οι υποστηρικτές της απόφασης υποστηρίζουν ότι ο νόμος θα επιτρέψει την καλύτερη ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων γυναικών στην κοινωνία της Δανίας. 

Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της χώρας Κοπεγχάγη, όπου οι εκτιμήσεις να ανεβάζουν τη συμμετοχή των πολιτών σε εκατοντάδες — μερικοί εκ των οποίων φορώντας μπούρκα. 

Tags:
μπούρκα, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK