15:35 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) μετά από επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο συριακό τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν όπου αεροσκάφος του Ισραήλ εξαπέλυσε πυρά εναντίον οπλισμένων τρομοκρατών.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης αεροσκάφος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων άνοιξε πυρ κατά οπλισμένων τρομοκρατών στα νότια τμήματα των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν.

Παρότι ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε αναφορά σε αριθμό νεκρών, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι τουλάχιστον επτά τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μετά την επιχείρηση, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ετοιμάζονταν για εύρος σεναρίων, προσθέτοντας ότι ο στρατός θα συνεχίσει να εργάζεται για τη διασφάλιση των Ισραηλινών.

Αντικείμενο διένεξης μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, τα νότια Υψίπεδα του Γκολάν, μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα περιστατικά στην αμφισβητούμενη περιοχή έχουν ενταθεί και οι δύο χώρες επιτίθονται η μία εναντίον της άλλης.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τη δράση του στη Συρία, εν μέσω και επιχειρήσεων του συριακού στρατού, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι εναπομείναντες τρομοκρατικοί θύλακες στον νότο της χώρας. 

Tags:
Ισλαμικό Κράτος, IDF, Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, Ισραήλ, Συρία, υψιπέδα του Γκολάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK