11:21 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Φως στο μυστήριο γύρω από το Τρίγωνο των Βερμούδων ρίχνει μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, η οποία ισχυρίζεται ότι τα ναυάγια των πλοίων οφείλονταν στις κακές καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Μία νέα θεωρία για το περίφημο Τρίγωνο των Βερμούδων έρχεται στο φως της δημοσιότητας, επιχειρώντας να διαλευκάνει τι ακριβώς συμβαίνει στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Φλόριντα, Πουέρτο Ρίκο και Βερμούδες.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον πιστεύουν ότι για τα μυστηριώδη ναυάγια ευθύνονται «τεράστια κύματα, ύψους άνω των 30 μέτρων». Μάλιστα, για να πιστοποιήσουν την εκτίμησή τους, κατάφεραν να αναπαριστήσουν το ναυάγιο του αμερικανικού πλοίου «USS Cyclops».

Το τελευταίο χάθηκε μυστηριωδώς το 1918, παρασέρνοντας στον θάνατο 309 άτομα. Το πλοίο μετέφερε άνθρακα προς τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, και εξαφανίστηκε κατά την επιστροφή του στη Βαλτιμόρη.

Ουδέποτε εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του. Η αδυναμία εξήγησης του φαινομένου, μάλιστα, συνέβαλε να καλλιεργηθούν διάφοροι μύθοι και σενάρια περί υπερφυσικών φαινομένων.

Οι ερευνητές ωστόσο, θεωρούν ότι η εξαφάνιση του «USS Cyclops» οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή του Τριγώνου. Εκεί φέρεται να συναντήθηκαν και να συνενώθηκαν τρεις διαφορετικές καταιγίδες, προκαλώντας γιγαντιαία κύματα.

Πρόκειται για κύματα, τέτοιου μεγέθους, σύμφωνα με τους μελετητές, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να διαλύσουν και να καταστρέψουν οποιοδήποτε πλοίο, ανεξάρτητα μεγέθους.

Βέβαια, η έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου πάσχει σε αρκετά σημεία, καθώς αδυνατεί να εξηγήσει την εξαφάνιση των αεροπλάνων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στον εναέριο χώρο του Τριγώνου.

Tags:
ναυάγιο, Τρίγωνο Βερμούδων, Ατλαντικός Ωκεανός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK