18:52 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
110
Βρείτε μας

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή την έφεση της 89χρονης Ουρσούλα Χάβερμπεκ αρνήτριας του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι το αδίκημα αυτό δεν καλύπτεται από την ελευθερία του λόγου.

Η Χάβερμπεκ, δεξιά συγγραφέας, εκδότης και ιδιαιτέρως δημοφιλής προσωπικότητα στο ακροδεξιό ακροατήριο, έχει επανειλημμένα αρνηθεί το Ολοκαύτωμα στα άρθρα της, υποστηρίζοντας ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς δεν ήταν στρατόπεδο θανάτου αλλά εργαστήριο. Η γυναίκα έχει δεχθεί αρκετές αγωγές που σχετίζονται με την άρνηση του Ολοκαυτώματος, που αποτελεί ποινικό αδίκημα στη γερμανική νομοθεσία, από το 2004.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή φυλάκισης δύο ετών, μετά από απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου τον Μάιο. Καταδικάστηκε για πρώτη φορά σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών τον Νοέμβριο του 2015.

«Η ποινική κύρωση της άρνησης της γενοκτονίας των Ναζί είναι, καταρχήν, συμβατή με το άρθρο 5 (1) του βασικού νόμου… Η διάδοση ισχυρισμών που είναι αποδεδειγμένα αναληθείς και σκόπιμα ψευδείς δεν συμβάλλει στη διαδικασία διαμόρφωσης γνώμης · επομένως, δεν καλύπτεται από την ελευθερία της έκφρασης », ανέφερε το δικαστήριο σε δελτίο τύπου.

Το δικαστήριο εξήγησε ότι η καταδίκη θα λαμβάνεται υπόψιν μόνο για δηλώσεις που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια ειρήνη.

Σχετικά:

Η Πολωνία τροποποιεί αμφιλεγόμενο νόμο για το Ολοκαύτωμα
Tags:
ολοκαύτωμα, Δικαιοσύνη, δικαστήριο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK