11:08 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου έναν τόνο νεκρά ψάρια έχουν περισυλλέξει οι αρχές από τον ποταμό Ρήνο όπου η θερμοκρασία του νερού έχει ξεπεράσει τους 27 βαθμούς καθώς μαίνεται το κύμα καύσωνα.

Ο καύσωνας σκοτώνει τα ψάρια στον Ρήνο οδηγώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Ελβετία στην λήψη μέτρων για τη στήριξη των αγροτών.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε η μείωση των δασμών στις εισαγωγές ζωοτροφών, ενώ θα δοθούν άτοκα δάνεια στους αγρότες για να αντιμετωπίσουν την ξηρασία.

Οι δασμοί στις εισαγωγές σανού και αραβοσίτου θα καταργηθούν, ενώ ανέρχονταν σε τρία ελβετικά φράγκα στα 100 κιλά, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας γεωργίας.

Τα μέτρα είναι συμπληρωματικά σε αυτά που λαμβάνουν τα καντόνια μεμονωμένα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η θερμοκρασία του νερού στον Ρήνο ξεπέρασε τους 27 βαθμούς Κελσίου, σκοτώνοντας χιλιάδες ψάρια και αναγκάζοντας τις πέστροφες και τους θυμάλλους να προσπαθήσουν να βρουν πιο ψυχρά νερά.

Οι αρχές αρμόδιες για την αλιεία σε τρία ελβετικά καντόνια κατά μήκος του ποταμού ανακοίνωσαν πως, παρά τα μέτρα έχουν περισυλλέξει περίπου έναν τόνο νεκρά ψάρια, ποσότητα που αντιπροσωπεύει από το ένα τέταρτο μέχρι το ένα τρίτο του ετήσιου όγκου των αλιευμάτων.

«Δεδομένων των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νεκρών ψαριών. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί μαζική εξάλειψη όπως το θερμό καλοκαίρι του 2003, όταν είχε πεθάνει το 90% ολόκληρου του πληθυσμού των θυμάλλων», αναφέρεται στη δήλωση.

Παρότι η εγχώρια συγκομιδή σανού ήταν καλή στις περισσότερες τοποθεσίες, η επίμονη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές έχει προκαλέσει ελλείψεις στην προσφορά που μπορούν μόνο εν μέρει να αντιμετωπισθούν από εγχώριες πηγές, προστίθεται.

Σχετικά:

Ο καύσωνας συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Ευρώπη: Φωτιές, ξηρασία και λίγες «ανάσες» δροσιάς
Tags:
Ρήνος, καύσωνας, Ελβετία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK