11:19 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαφημιστική εκστρατεία για την ενίσχυση του τουρισμού στη Λιθουανία, καθώς η πρωτεύουσα Βίλνιους περιγράφεται ως «το σημείο G της Ευρώπης».

Η τελευταία καμπάνια για τον τουρισμό στη Λιθουανία έχει προκαλέσει την ενόχληση της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς παρουσιάστηκε λίγο πριν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου.

Η διαφημιστική καταχώρηση παρουσιάζει μία γυναίκα ξαπλωμένη σε έναν χάρτη της Ευρώπη, ενώ φαίνεται να έχει οργασμό. Το κείμενο πάνω από τη γυναίκα γράφει: «Βίλνιους, το σημείο G της Ευρώπης. Κανείς δε ξέρει πού είναι, όταν όμως το βρεις, είναι υπέροχα».

​Ιερείς της χώρας εκφράζουν την ανησυχία τους καθώς η διαφήμιση χρησιμοποιεί «τη γυναικεία σεξουαλικότητα για διαφημιστικούς σκοπούς» και δίνει «λάθος ιδέες» για το Βίλνιους. Υπερασπιζόμενη τη διαφήμιση, η Inga Romanovskiene του πρακτορείου Go Vilnius, δηλώνει ότι η καμπάνια είναι μία «εξαιρετικά ελκυστική ιδέα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον για την πόλη».

«Το Βίλνιους αντιμετωπίζει ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις», λέει η Romanovskiene η οποία χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πάπα ως «ένα πολύ σημαντικό γεγονός».

Tags:
σημείο G, Τουρισμός, καμπάνια, διαφήμιση, Καθολική Εκκλησία, πάπας Φραγκίσκος, Λιθουανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK