01:42 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θέση πήρε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μετά από τον σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παρομοίασε τις γυναίκες που φορούν μπούρκα με «γραμματοκιβώτια».

Με την άποψη ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, πρέπει να ζητήσει «συγγνώμη» για τα σχόλια του σχετικά με τις γυναίκες που φορούν μπούρκα, συντάχθηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

Σε άρθρο του, την Κυριακή, στη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι η μπούρκα που φορούν παραδοσιακά οι μουσουλμάνες είναι «καταπιεστική» και «γελοία», συγκρίνοντάς τις γυναίκες με «ληστές τραπεζών» και «γραμματοκιβώτια». Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, με τον επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, Μπράνσον Λιούις, να καλεί τον Τζόνσον να ζητήσει «συγγνώμη». Στο στόχαστρο, εν τω μεταξύ, βρέθηκε και η Μέι, η οποία δέχθηκε κριτική για την αποστασιοποιημένη στάση που τήρησε αρχικά πάνω στο θέμα.

«Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη γλώσσα και τους όρους που χρησιμοποιούμε. Και κάποιοι από τους όρους που χρησιμοποόιησε ο Μπόρι περιγράφοντας την εμφάνιση των ανθρώπων προφανώς ήταν προσβλητικοί. Επομένω, συμφωνώ με τον Μπράνσον Λιούις», είπε η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την Independent, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εκφράσουν τη θρησκεία τους.

Tags:
μπούρκα, Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK