23:09 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο δημιουργός των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

Επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας καλεί τον Ασάνζ να καταθέσει

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας κάλεσε τον Τζούλιαν Ασάνζ να καταθέσει για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ κάλεσε τον ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, να καταθέσει για την υπόθεση της φερόμενης ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter από τον επίσημο λογαριασμό των WikiLeaks.

Σύμφωνα με το tweet, η επιστολή με το αίτημα παραδόθηκε μέσω της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο.

Η νομική ομάδα των WikiLeaks έγραψε σε tweet ότι αυτή τη στιγμή εξετάζει το αίτημα της αρμόδιας  επιτροπής για τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ωστόσο σημείωσε ότι η διαδικασία με την οποία δίνονται μαρτυρίες πρέπει να είναι «σύμφωνη με υψηλά ηθικά πρότυπα».

Μέσω των WikiLeaks είχαν δημοσιευτεί έγγραφα από σέρβερ της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς προσωπικά email του υπεύθυνου για την εκστρατεία της Χίλαρι, Τζον Ποντέστα. Τα έγγραφα είχαν αποσπάσει άγνωστοι χάκερ και φέρεται να επηρέασαν το αποτέλεσμα για τη Χίλαρι Κλίντον. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Μόσχα για τη διαρροή των εγγράφων στα WikiLeaks. Παρόλ' αυτά ο ίδιος ο Ασάνζ αρνήθηκε το 2016 τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν ήταν η Ρωσία η πηγή των emails που διέρρευσαν.

Σχετικά:

Το Εκουαδόρ θέτει την ασφάλεια του Ασάνζ ως όρο για να αποχωρήσει από την πρεσβεία
Το Εκουαδόρ συζητά την παράδοση του Ασάνζ στις βρετανικές αρχές
Tags:
Γερουσία ΗΠΑ, WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, Χίλαρι Κλίντον, Ισημερινός, Εκουαδόρ, Λονδίνο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK