18:36 21 ΜΑΡΤΙΟY 2019
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ούτε λέξη αλήθειας στο δημοσίευμα για διοργάνωση επεισοδίων στη ΔΕΘ

© Sputnik / Vladimir Vyatkin
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
140

Το ρωσικό υπ. Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα εφημερίδας που βασίζεται σε ανώνυμη πηγή και αναφέρει ότι η Μόσχα φέρεται να εμπλέκεται σε προετοιμασία επεισοδίων στη φετινή ΔΕΘ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, στην κατηγορηματική διάψευση παλιότερου δημοσιεύματος της εφημερίδας «Kontra news» σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα υποτίθεται ότι συμμετέχει σε διοργάνωση επεισοδίων που θα γίνουν στη φετινή ΔΕΘ.

Το επίμαχο δημοσίευμα της 23ης Ιουλίου έκανε λόγο για παρακρατικές συμμορίες που προετοιμάζονται να κάψουν τη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Επικαλούμενη πηγή των μυστικών υπηρεσιών που δεν κατονομάζει, η εφημερίδα ανέφερε ότι συμμορίες που «μισθοδοτούνται από τα μαύρα ταμεία του Πούτιν» έχουν επιστρατεύσει ομάδες φασιστοειδών και μπράβων προκειμένου να οργανώσουν εκτεταμένα επεισόδια.

«Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αλήθειας στο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας Kontra news», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Υπενθυμίζουμε στους Έλληνες ψευδοδημοσιογράφους την ύπαρξη αληθινών ειδήσεων που αξίζουν προσοχής για τις διμερείς σχέσεις».

Το ρωσικό υπουργείο φέρνει ως παράδειγμα τη φετινή 25η επέτειο από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. «Αυτό είναι το κύριο έγγραφο που καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας, το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχισή τους και τη µη επικράτηση καιροσκοπικών διαφοροποιήσεων. Επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και φιλοδοξία των δύο κρατών να ενισχύσουν ενεργά και σταθερά τις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις και του αμοιβαίου οφέλους», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές μας καθοδηγούν στην εργασία για την περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας», επισημαίνεται.

Το υπουργείο υπενθυμίζει ακόμη ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 190η επέτειο από την έναρξη των ρωσο-ελληνικών διπλωματικών σχέσεων. «Οι χώρες μας συνδέονται από δεσμούς και κοινές αξίες αιώνων, θρησκευτική αλληλεπίδραση, κοινή ιστορία».

«Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας», τονίζει το ρωσικό υπ. Εξωτερικών, θέτοντας το ερώτημα γιατί η Ρωσία να εμπλακεί σε ταραχές στην Ελλάδα.

«Τέτοιες μη φιλικές και ανόητες επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας εξευτελίζουν την ελληνική δημοσιογραφία. Οι εικασίες της Kontra News ακούγονται παράλογες στο πλαίσιο της θερμής και με σεβασμό στάσης μας απέναντι στην Αθήνα ως ισότιμο εταίρο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, καταλήγοντας πως «κρατάμε αυτό το άρθρο στη συλλογή μας με τα "ψεύδη των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων" για τη Ρωσία».

Σχετικά:

Έκθεση φωτογραφίας για τις ελληνορωσικές σχέσεις
Tags:
διάψευση, δημοσίευμα, ΔΕΘ, Υπουργείο Εξωτερικών, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK