11:28 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έρευνα θα διεξάγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντηρητικό Κόμμα, μετά από τον σάλο που προκάλεσαν τα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον για τις γυναίκες που φορούν μπούρκα.

Για ενδεχόμενη παραβίαση του κώδικα του Συντηρητικού Κόμματος θα ερευνηθεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τα σχόλιά του σχετικά με τις γυναίκες που φορούν μπούρκα, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα, επικαλούμενα πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του στην Telegraph την Κυριακή, ο Τζόνσον είχε δηλώσει ότι η μπούρκα είναι «γελοία», παρομοιάζοντας τις γυναίκες που φορούν μπούρκα με ληστές τραπεζών και γραμματοκιβώτια, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων, αφού τα σχόλιά του εκλήφθηκαν ως ισλαμοφοβικά.

Η Evening Standard ανέφερε ότι η επίσημη απόφαση για την έρευνα θα ληφθεί εντός της ημέρας.

«Δεν είναι προσωπικό και δεν έχει να κάνει καθόλου με το Brexit, ισχύουν απλά οι ίδιοι κανόνες για όλους στο Κόμμα», σημείωσε η πηγή στην εφημερίδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ειδικότερα, ο κώδικας του Συντηρητικού Κόμματος προβλέπει ότι τα εκλεγμένα μέλη του κόμματος πρέπει να ενθαρρύνουν και να ενισχύουν τον σεβασμό και την ανεκτικότητα. 

Tags:
μπούρκα, έρευνα, Μπόρις Τζόνσον, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK