17:24 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Γυναίκες φορούν νικάμπ και κρατούν ομπρέλες

Ποινή φυλάκισης για όσες φοράνε μπούρκα εξετάζει η Δανία λόγω του... «Ζορό του Νικάμπ»

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

H πρόταση ενός πλούσιου Αλγερνινού να πληρώνει τα πρόστιμα όσων φοράνε μπούργκα και νικάμπ στη Δανία, κάνει τους νομοθέτες να εξετάζουν την περίπτωση επιβολής ποινών φυλάκισης.

Τη νομοθέτηση της ποινής φυλάκισης για όσες γυναίκες συλληφθούν φορώντας μπούργκα εξετάζουν τα κυβερνώντα κόμματα της Δανίας.

Πρόσφατα ψηφίστηκε νόμος που επιβάλλει πρόστιμο ύψους περίπου 130 ευρώ για όσες γυναίκες φορούν το συγκεκριμένο ένδυμα στη Δανία.

Ωστόσο, η πρόταση ενός επιφανούς Αλγερινού, του Ρασίντ Νεκάζ (γνωστού και ως «Ζορό του Νικάμπ») να πληρώσει όλα τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε γυναίκες που φορούν μπούργκα φαίνεται να έχει βάλει σε σκέψεις τους δανούς νομοθέτες.

Οι Φιλελεύθεροι και το δανικό Λαϊκό Κόμμα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας της χώρας, εκτιμούν ότι η πρόταση του επιφανούς Αλγερινού μπορεί να καταστήσει το νόμο που προβλέπει πρόστιμα, πρακτικά ανεφάρμοστο.

Ο υπεύθυνος του Λαϊκού Κόμματος για θέματα μετανάστευσης και ενσωμάτωσης Μάρτιν Χένρικσεν δήλωσε στο Danish Radio ότι «αν πληρώσει (ο Νεκάζ) τα πρόστιμα, τότε αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να θεωρηθεί εισόδημα και να φορολογηθεί». 

«Επίσης πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας λόγος να σκεφτεί η κυβέρνηση να επιβάλει την ποινή της φυλάκισης. Μπορείς να πληρώνεις τα πρόστιμα για άλλους, αλλά δεν μπορείς να μπεις στη φυλακή για αυτούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χένρικσεν.

Από την πλευρά του, ο αντίστοιχος υπεύθυνος των Φιλελεύθερων Μάρκους Κνουθ, παραδέχτηκε ότι μικρές ποινές φυλάκισης θα μπορούσαν να εφαρμοστούν.

«Δεν πρέπει να το κάνουμε αμέσως. Ας δούμε πρώτα αν πραγματικά θα πληρώσει τα πρόστιμα και αν το υπουργείο Δικαιοσύνης μπορεί με κάποιο τρόπο να τον σταματήσει», εξηγεί ο Κνουθ.

Από την πλευρά του πάντως ο Αλγερινός «Ζορό του Νικάμπ» έχει δηλώσει ότι «δεν έχω κανένα όριο στο πόσα πρόστιμα θα πληρώσω. Δεν υπάρχουν όρια στην ελευθερία».

Tags:
νικάμπ, φυλάκιση, πρόστιμο, μπούργκα, Δανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK