17:41 21 ΜΑΡΤΙΟY 2019
Παρίσα Πουρταχεριάν

Γυναίκα φωτογράφος βρήκε τρόπο να παρακάμψει τους νόμους του Ιράν

© Φωτογραφία: Τwitter/perezanalaura
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Παρίσα Πουρταχεριάν κατόρθωσε, παρά την απαγόρευση στο Ιράν, να τραβήξει φωτογραφίες από ποδοσφαιρικό αγώνα ούσα... εκτός γηπέδου, σε μια κίνηση απέκτησε παγκόσμια απήχηση.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Είναι νομοτέλεια να συμβεί, έστω και δειλά δειλά, και στο Ιράν. Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, οι Ιρανές κατόρθωσαν μπουν στα γήπεδα και να δουν τους αγώνες, όπως όλοι οι φίλαθλοι. Στη χώρα τους όμως, απαγορεύεται.Το όνομα της Παρίσα Πουρταχεριάν ήδη γράφεται με χρυσά γράμματα καθώς έγινε η πρώτη Ιρανή φωτογράφος έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: τη δουλειά της. Διότι, ούτε οι γυναίκες δημοσιογράφοι στο Ιράν επιτρέπεται να εισέλθουν στα γήπεδα…

​Οπότε τι έκανε; Πήρε θέση στο μπαλκόνι ενός σπιτιού, έξω από το γήπεδο, και κατόρθωσε να τραβήξει τις φωτογραφίες που ήθελε νόμιμα! Το όνομα της, μέσα σε λίγη ώρα, έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο χάρη στη δυναμική των social media. Επιτυχία της Παρίσα ήταν ότι τράβηξε φωτογραφίες αλλά οι δικές της φωτογραφίες επί τω… έργω, έκαναν τον γύρο του πλανήτη.

​Η Πουρταχεριάν βρέθηκε σε ένα σπίτι έξω από το στάδιο «Βατάνι» της πόλης Καεμσάρ και κατόρθωσε να… νικήσει την «γυναικοαπαγόρευση» της χώρας, δίχως να παρανομήσει. Ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ελέω επαγγελματικών υποχρεώσεων, μετά τη λήξη του αγώνα.

Η Ιρανή φωτογράφος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και έχει κερδίσει αρκετά γραφεία για τη δουλειά της.

Σχετικά:

Το Ιράν διακόπτει τις ποδοσφαιρικές σχέσεις με την Ελλάδα και ζητά αποζημίωση
Tags:
γυναίκες στο Ιράν, φωτογράφος, Παρίσα Πουρταχεριάν, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK