16:42 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Άσχημος καιρός.

Μετά τον καύσωνα, καταιγίδες σε Γαλλία - Γερμανία και ισχυροί άνεμοι στη Σκανδιναβία

CC0 / RondellMelling / texture
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αντιμέτωπη με πλημμύρες βρίσκεται η Γαλλία, όπου ελικόπτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης περιοχών. Ακυρώσεις δρομολογίων πλοίων και τρένων στη Βόρεια Ευρώπη.

Σε ετοιμότητα για την έλευση ισχυρών ανέμων βρίσκονται οι Αρχές των σκανδιναβικών χωρών, μετά από μια μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, ο σιδηρόδρομος της χώρας επανήλθε στη φυσιολογική του λειτουργία, έπειτα από τις ακυρώσεις δρομολογίων που αποφασίστηκαν το προηγούμενο βράδυ, εξ αιτίας της έντονης καταιγίδας.

Παράλληλα, στη Γαλλία σχεδόν 1.600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε τρεις περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας, λόγω θύελλας και πλημμύρας. Μάλιστα, περίπου 119 παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκηνώσεις. Οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη βοήθεια της αστυνομίας και των πυροσβεστών αλλά και ελικοπτέρων. 

Στη Νορβηγία, ακυρώθηκαν τα δρομολόγια πλοίων, ενώ οι Αρχές προειδοποίησαν τους πεζοπόρους σε βουνά να λάβουν τα μέτρα τους, για την έλευση ισχυρών ανέμων.

Tags:
θυελλώδεις άνεμοι, καιρός, Νορβηγία, Γαλλία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK