12:15 16 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Σημαίες ΗΠΑ και Τουρκίας

Το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου απαντά στον Τραμπ

© Sputnik / Evgeny Biyatov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ είναι ενάντια στους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου, μετά από την τελευταία απόφαση του Τραμπ.

Απάντηση στην ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, έδωσε το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου, οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ είναι ενάντια στους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι διπλασίασε τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο οι οποίοι έχουν ήδη επιβληθεί στις εισαγωγές από την Τουρκία, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στη χώρα και στέλνοντας την τουρκική λίρα ακόμη πιο χαμηλά

«Μόλις ενέκρινα τον διπλασιασμό των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο σε σχέση με την Τουρκία καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, υποχωρεί ταχύτατα σε σχέση με το πολύ ισχυρό δολάριό μας! Το αλουμίνιο θα είναι τώρα στο 20% και ο χάλυβα στο 50%», έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Tags:
Δασμοί, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), Τουρκία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK