22:16 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 46χρονος κηπουρός διαγνώστηκε με τύπο καρκίνου που επηρεάζει τα λευκά κύτταρα το 2014 και ένα χρόνο αργότερο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανότατα καρκινογενής.

Οι ένορκοι σε δικαστήριο της Καλιφόρνια καταδίκασαν τη Μονσάντο να καταβάλλει 253 εκατ. Ευρώ σε άντρα που πεθαίνει από καρκίνο και υποστήρίζει ότι χημικό ζιζανιοκτόνο του τον προκάλεσε.

Οι ένορκοι συνεδρίαζαν επί τρεις ημέρες πριν καταλήξουν στην απόφαση ότι ο κολοσσός δεν ενημέρωσε τους πελάτες της σχετικά με τους κινδύνους για πρόκληση καρκίνου που σχετίζονται με βασικό στοιχείο του προϊόντος, τη γλυφοσάτη, σύμφωνα με το USA Today.

Ο 46χρονος ενάγων ερχόταν σε επαφή επί σειρά ετών με το προϊόν καθώς εργαζόταν ως κηπουρός σε σχολείο, και χρησιμοποιούσε μεγάλες ποσότητες, φέρεται να υποστήριξε ο δικηγόρος του.

Διαγνώστηκε με ανίατο λέμφωμα μη Hodgkin το 2014, τύπος καρκίνου που επηρεάζει τα λευκά κύτταρα. Έναν χρόνο αργότερο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γλυφοσάτη είναι πιθανότατα καρκινογενής.

Tags:
γλυφοσάτη, φυτοφάρμακο, Δικαιοσύνη, Μονσάντο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK