17:50 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Κοράκια σε σκουπιδοτενεκέ

Κοράκια εκπαιδεύτηκαν να μαζεύουν σκουπίδια σε πάρκο της Γαλλίας

© AFP 2018 / Jacques Demarthon
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Κοράκια σε ρόλο καθαριστών θα χρησιμοποιήσει πάρκο στη Γαλλία. Τα πουλιά θα μαζεύουν αποτσίγαρα και άλλα σκουπίδια και θα ανταμείβονται με τροφή. Στόχος, μεταξύ άλλων, η ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Έξι κοράκια έχουν εκπαιδευτεί προκειμένου να μαζεύουν σκουπίδια και θα αξιοποιηθούν τις προσεχείς εβδομάδες σε πάρκο της Γαλλίας, όπως δήλωσε ο διευθυντής του ιστορικού θεματικού πάρκου, Nicolas de Villiers, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο.

«Ο στόχος δεν είναι απλώς να καθαρίσουμε, επειδή οι επισκέπτες είναι γενικά προσεκτικοί να διατηρούν καθαρά», αλλά επίσης να δείξουμε ότι «η φύση από μόνη της μπορεί να μας διδάξει ότι πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον», εξήγησε ο επικεφαλής του πάρκου Puy du Fou.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κοράκια τα οποία είναι «ιδιαίτερα έξυπνα» και μπορούν «να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους και να αναπτύξουν σχέση μέσα από το παιχνίδι».

Ο Nicolas de Villiers πρόσθεσε ότι τα κοράκια — καθαριστές θα ανταμείβονται με τροφή κάθε φορά που θα φέρνουν γόπα τσιγάρου και άλλα σκουπίδια σε ένα μικρό κουτί.

Tags:
αποτσίγαρα, κοράκια, σκουπίδια, πάρκο, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK