17:41 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2019
Διαδήλωση στη Ρουμανία

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση το Σάββατο στο Βουκουρέστι (Φωτογραφίες, βίντεο)

© AP Photo / Vadim Ghirda
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Ρουμανία με πάνω από 5.000 πολίτες να συγκεντρώνονται σε διαμαρτυρία το Σάββατο στο κέντρο του Βουκουρεστίου ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση.

Πάνω από 5.000 πολίτες της Ρουμανίας συμμετείχαν το Σάββατο σε νέα αντικυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο του Βουκουρεστίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Agerpres.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νίκης στο Βουκουρέστι, κρατώντας σημαίες της Ρουμανίας, των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Σουηδίας, του Καναδά, του Βελγίου και της Ισπανίας.

Οι νέες διαδηλώσεις του Σαββάτου έρχονται μετά από μαζικές διαμαρτυρίες της Παρασκευής οι οποίες οδήγησαν σε ξέσπασμα βίας και ταραχών, με την αστυνομία να κάνει χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος. Πάνω από 400 άτομα τραυματίστηκαν με τους 70 να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και 11 αστυνομικοί.

Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ξέσπασαν με αφορμή μεταρρυθμίσεις σε φόρους, συντάξεις και κοινωνικές παροχές που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν τη διάλυση της βουλής και πρόωρες εκλογές.

Tags:
φόροι, διαμαρτυρία, διαδηλώσεις, Κυβέρνηση, Βουκουρέστι, Ρουμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK