06:40 08 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οικονομική κρίση στην Τουρκία (28)
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Ρουσάρ Πεκάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα απαντήσει εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της χώρας. Την Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι οι κυρώσεις μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή.

Η Άγκυρα θα απαντήσει σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον επιβάλει επιπλέον κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, δήλωσε την Παρασκευή η υπουργός Εμπορίου της χώρας, Ρουσάρ Πεκάν.

«Έχουμε ήδη απαντήσει στη βάση των του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε ο Πεκάν σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Η δήλωση δημοσιεύεται μόλις μία μέρα αφότου η Πεκάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τις αμερικανικές εμπορικές πρακτικές.

Με τον τρόπο αυτό η Άγκυρα απαντά στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, για τον διπλασιασμό των δασμών που ανακοίνωσε στις εισαγωγές μετάλλων από την Τουρκία. Η απόφαση του Τραμπ προκάλεσε «βουτιά» της τουρκικής λίρας η οποία κατέγραψε σημαντικές απώλειες, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνουσίν, διαβεβαίωσε την Πέμπτη, τον πρόεδρο Τραμπ ότι οι κυρώσεις είναι έτοιμες να τεθούν σε εφαρμογή εάν ο πάστορας Μπράνσον δεν απελευθερωθεί.

Θέμα:
Οικονομική κρίση στην Τουρκία (28)

Σχετικά:

Σταθερή η τουρκική λίρα παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις
Tags:
κυρώσεις, Τουρκική λίρα, Ρουσάρ Πεκάν, Άντριου Μπράνσον, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK