21:21 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0
Βρείτε μας

Παγιώνεται σταδιακά η πεποίθηση ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα καταλήξουν τελικά σε ενδιάμεση συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώτο μέρος ενός τεχνικού εγχειριδίου για το Brexit πρόκειται να εκδόσει το Λονδίνο, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Το εγχειρίδιο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προετοιμάσει τους βρετανούς πολίτες και τις επιχειρήσεις για το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ θα βρεθεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να συνεχίσει τις συνομιλίες με τον ειδικό διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ. 

«Στην ατζέντα θα είναι η επίλυση ορισμένων ζητημάτων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και η προώθηση των συζητήσεων για τη μελλονική σχέση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της πρωθυπουργού.

Επίσης, ο Ράαμπ, σε ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει αναμένεται να δώσει έμφαση στο πώς η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να μετριάσει τους πιθανούς κινδύνους από την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και πώς θα διασφαλίσει τη συνέχεια και τη σταθερότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με έρευνα του YouGov, περίπου οι μισοί Βρετανοί στηρίζουν το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit εάν οι συνομιλίες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών δεν καταλήξουν σε συμφωνία.

Παρόλα αυτά η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Brexit, ΕΕ, Ντόμινικ Ράαμπ, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK