20:25 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν από τον Λευκό Οίκο να παραχωρήσει όλα τα στοιχεία που μπορεί να επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ρωσίδα Μαρίγια Μπουτίνα.

Την απαίτησή τους να παραχωρήσει ο Λευκός Οίκος όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν οποιαδήποτε σύνδεση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον με τη ρωσίδα Μαρίγια Μπουτίνα, εξέφρασαν γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος, μέσω επιστολής τους στον επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι.

Η απαίτηση έρχεται εν μέσω αναφορών από αμερικανικά ΜΜΕ σχετικά με ένα βίντεο που παρήγαγε ο Τζον Μπόλτον με τη Μαρίγια Μπουτίνα το 2013. Την περίοδο εκείνη ο Μπόλτον ήταν επικεφαλής της υποεπιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Ομοσπονδίας Όπλων NRA.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπουτίνα συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στην Ουάσινγκτον D.C. υπό την υποψία ότι ήταν πράκτορας ξένης κυβέρνησης. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

«Με δεδομένη την ανησυχητική και πρωτοφανή φύση των συγκεκριμένων αποκαλύψεων — και την υψηλή θέση που έχει σήμερα ο κ. Μπόλτον — ζητούμε να παρουσιάσετε τα έγγραφα που δείχνουν εάν ο κ. Μπόλτον παρουσίασε την προηγούμενη δουλειά του με τη φερόμενη ρωσίδα πράκτορα», αναφέρουν στην επιστολή τους οι γερουσιαστές Ελάιζα Κάμινγκς και Στέφεν Λίντς.

Οι δύο γερουσιαστές ζητούν τα έγγραφα με τα οποία δόθηκε η άδεια στον Κέλι να εργαστεί στη συγκεκριμένη θέση.

Στην επιστολή οι γερουσιαστές επικαλούνται δημοσιεύματα της New York Times, του NPR και του Foreign Policy, στα οποία εμφανίζεται ο Μπόλτον να έχει συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα για τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ, την οποία είχε διοργανώσει η Μπουτίνα και είχε χρηματοδοτηθεί από τη ρωσική οργάνωσή της που είναι γνωστή με το όνομα «Το δικαίωμα στην οπλοφορία».

Η 29χρονη Μαρίγια Μπουτίνα είναι φοιτήτρια από τη Ρωσία και πρόσφατα αποφοίτησε από το American University στην Ουάσινγκτον D.C.

H Ρωσία έχει επικρίνει έντονα την κράτηση της Μπουτίνα από τις αμερικανικές αρχές και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες εναντίον της «ξεκάθαρα αβάσιμες».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση «απαράδεκτη», ενώ την περασμένη Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ τόνισαν ότι η νεαρή γυναίκα βιώνει ψυχολογική πίεση στη φυλακή, νυχτερινούς ελέγχους, γυμνούς ελέγχους, αλλά και ελλειπή ιατρική παρακολούθηση.

Tags:
Γερουσιαστές, NRA, Λευκός Οίκος, Τζον Κέλι, Τζον Μπόλτον, Μαρίγια Μπουτίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK