18:55 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Το Κρεμλίνο στην καρδιά της Μόσχας

Κρεμλίνο: Ανεδαφικές οι κατηγορίες της Microsoft για εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου

© AFP 2019 / Alexey Nikolsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Πλήρη άγνοια δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πεσκόφ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Microsoft περί απόπειρας επιρροής της αμερικανικής κοινής γνώμης εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ανεδαφικές χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις κατηγορίες της Microsoft για πιθανή απόπειρα εμπλοκής της Μόσχας στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Το πρωί, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως ομάδα χάκερ, η οποία συνδέεται στενά με τη ρωσική κυβέρνηση, παραβίασε έξι διευθύνσεις domains, με πιθανό στόχο την επιρροή της αμερικανικής κοινής γνώμης εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να είναι γνωστή με τα ονόματα «Strontium», «Fancy Bear» ή «APT28».

«Δεν γνωρίζουμε σε ποιος ακριβώς χάκερς αναφέρεται η Microsoft και δεν ξέρουμε τι επίδραση έχουν στις εκλογές» τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ.

Και συνέχισε: «Δεν καταλαβαίνουμε πού βασίζονται όλα αυτά, πώς σχετίζονται οι ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες και ποια είναι η βάση όλων αυτών των κατηγοριών». «Όλα αυτά μοιάζουν ανεδαφικά» κατέληξε ο Πεσκόφ, σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου του 2018 και αφορούν την ανάδειξη των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας —δηλαδή των δύο οργάνων που απαρτίζουν το Κογκρέσο.

Σχετικά:

Το FBI δεν βρίσκει αποδείξεις ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές μεσοπρόθεσμες εκλογές
Tags:
ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, χάκερ, Microsoft, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK