05:11 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σ' όλους τους διεθνείς οργανισμούς έχει προσφύγει η Μόσχα, ζητώντας την απελευθέρωση της Μαρίγια Μπουτίνα, η οποία παραμένει κρατούμενη στις αμερικανικές φυλακές.

Προσφυγή εναντίον των ΗΠΑ για την υπόθεση της Μαρίγια Μπουτίνα έχει υποβάλει η Επίτροπος της Ρωσίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της κρατούμενης Ρωσίδας.

Η προσφυγή κατατέθηκε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

«Δυστυχώς, δεν βλέπουμε κανένα θετικό βήμα προς την απελευθέρωση της Μπουτίνα. Έχουμε προσφύγει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς» δήλωσε η Μοσκάλκοβα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Μπουτίνα συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας της υποψίας ότι ήταν πράκτορας ξένης κυβέρνησης. Η ίδια βέβαια, αρνείται τις κατηγορίες.

Η 29χρονη είναι φοιτήτρια από τη Ρωσία και πρόσφατα αποφοίτησε από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. H Μόσχα έχει επικρίνει έντονα την κράτηση της Μπουτίνα και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες εναντίον της «ξεκάθαρα αβάσιμες».

Σχετικά:

Δημοκράτες γερουσιαστές ζητούν στοιχεία για τη συνεργασία της Μπουτίνα με τον Μπόλτον
Ρωσίδα αξιωματούχος: Υπάρχουν στοιχεία βάναυσης και απάνθρωπης μεταχείρισης της Μπουτίνα
Η Μπουτίνα συμμετείχε σε συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους ως διερμηνέας
Tags:
Μαρίγια Μπουτίνα, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK