01:24 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετοί Βρετανοί πολιτικοί έχουν κατηγορήσει τις Βρυξέλλες ότι προκαλούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αυξάνοντας τις πιθανότητες να μην επιτευχθεί συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επηρεαστεί από το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών της Βρετανίας, διεμήνυσε ο επικεφαφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit στην ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποιώντας πράλληλα ότι οι Βρυξέλλες «δεν εντυπωσιάζονται».

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μας εσάς, όντως βλέπω να ξεκινάει ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εντυπωσιάζεται από αυτό το είδος παιχνιδιού απόδοσης ευθυνών, όλοι πρέπει να το καταλάβουν αυτό», σημείωσε ο Μπαρνιέ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σχετικά με τη διαδικασία του Brexit, ο ίδιος σημείωσε ότι οι διμερείς συμφωνίες «εισέρχονται τώρα στο τελικό στάδιο», συμπληρώνοντας ότι συμφώνησε με τον υπουργό Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, να συνεχιστούν αδιάκοπα οι διαπραγματεύσεις, καθώς απομένουν λιγότεροι από οκτώ μήνες μέχρι να λήξει η προθεσμία.

Από την πλευρά του, ο Ράαμπ ερωτηθείς εάν η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου διαπραγματεύσεων, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ξεκαθάρισε: «Φεύγουμε τον Μάρτιο του επόμενου έτους». 

Tags:
Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, Ντόμινικ Ράαμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK