09:16 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έτοιμος να εφεσιβάλλει την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης για τη μη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα δηλώνει ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι «εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Ένσταση εναντίον της δικαστικής απόφασης της Τουρκίας για τη μη απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον αναμένεται να υποβάλλει ο δικηγόρος του Αμερικανού πάστορα.

Ο Μπράνσον βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, η οποία έχει οδηγήσει στην επιβολή εκατέρωθεν οικονομικών κυρώσεων, με αποτέλεσμα τη «βύθιση» της λίρας.

Ο πάστορας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Τουρκία επί δύο δεκαετίες, τελεί υπό κράτηση τους τελευταίους 21 μήνες, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος πλέον, βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό, με αποτέλεσμα να προσφύγει εναντίον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, διεκδικώντας την πλήρη απελευθέρωσή του.

Ωστόσο, η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν αρνητική και ως εκ τούτου, ο δικηγόρος του Μπράνσον ετοιμάζει προσφυγή εναντίον της αρχικής ετυμηγορίας.

«Εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» δήλωσε μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της τουρκικής απόφασης, ο Μπράνσον εξακολουθεί να θεωρείται ύποπτος φυγής και γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα κατηγορεί τον πάστορα για συμμετοχή στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Σχετικά:

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε αίτημα απελευθέρωσης του αμερικανού πάστορα Μπράνσον
Tags:
κυρώσεις κατά Τουρκίας, Τουρκική λίρα, Άντριου Μπράνσον, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK