10:05 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από σειρά προειδοποιήσεων από οικονομολόγους και πολιτικούς για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, η Βρετανία δημοσίευσε τις δικές της προβλέψεις.

Έγγραφα που περιλαμβάνουν οδηγίες προς τους Βρετανούς και τις επιχειρήσεις της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit και το τι θα σήμαινε αυτό το σενάριο έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανία

Στα έγγραφα τονίζεται, πάντως, πως οι «πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να ανησυχήσουν».

Ο υπουργός Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, δήλωσε ότι η Βρετανία είναι αποφασισμένη να διαχειριστεί τους ενδεχόμενους κινδύνους και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του Brexit, απορρίπτοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ξεμείνει από σάντουιτς και άλλα είδη. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι ακόμη και εάν οι Βρυξέλλες και το Λονδίνο δεν κατέληγαν σε συμφωνία, αυτό δεν θα σήμαινε το τέλος του κόσμου. 

Όσον αφορά στα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα, τα οποία καλύπτουν όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της φαρμακευτικής, των χρηματοοικονομικών και της γεωργίας, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να προκύψει αύξηση του κόστους στη διαδικασία πληρωμών προς την ΕΕ και πιο αργές διαδικασίες για τις συναλλαγές σε ευρώ. 

Παράλληλα, αναφέρουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, ότι «το κόστος των καρτών πληρωμών μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ πιθανότατα θα αυξηθεί».

Επίσης, οι πελάτες βρετανικών τραπεζών που ζουν στην ΕΕ «θα μπορούσαν να χάσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες χορήγησης δανείων και σχετικές με τις καταθέσεις».

Την ίδια ώρα, τα έγγραφα απευθύνουν και μια προειδοποίηση προς τις επιχειρήσεις, ότι σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, «η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών πεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ θα μπορούσε να διακοπεί».

Ακόμη, οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να είναι έτοιμες να διαπραγματευτούν νέους εμπορικούς όρους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο που θα είχε ενδεχόμενη επιβολή δασμών σε βρετανικά προϊόντα από την ΕΕ. 

Tags:
Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK