11:29 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της φυλακισμένης ρωσίδας Μαρία Μπουτίνα ζήτησε την απελευθέρωσή της πριν από τη δίκη της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται ότι έδρασε ως ξένος πράκτορας.

Δικαστικό έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, κάνει γνωστό ότι ο δικηγόρος της Μπουτίνα ζήτησε την αποφυλάκισή της πριν την έναρξη της δίκης.

«Η εναγόμενη Μαρία Μπουτίνα ζητά να απελευθερωθεί εν αναμονή δίκης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ελέγχου Υψηλής Σοβαρότητας του PSA, με κράτηση κατ'οίκον με ηλεκτρονική παρακολούθηση», ανέφερε το έγγραφο.

Η Μπουτίνα, 29 ετών, πρόσφατη απόφοιτος του αμερικανικού πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη στις 15 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον, υπό την κατηγορία της συνωμοσίας και της δράσης ως ξένος πράκτορας — κατηγορίες που αρνείται σθεναρά.

Η Ρωσία επέκρινε έντονα την αμερικανική κυβέρνηση για την κράτηση της και χαρακτήρισε τις κατηγορίες εναντίον της ως «σαφώς αβάσιμες».

Στις 18 Ιουλίου, ένας αμερικανός δικαστής απέρριψε προηγούμενο αίτημα των δικηγόρων της να την αποφυλακίσει με εγγύηση, επικαλούμενος τον κίνδυνο να φύγει από τη χώρα για να αποφύγει τη δίκη.

Στο νέο αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή, ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για πιθανή φυγή της ήταν υπερβολικοί και δεν βασίστηκαν σε γεγονότα ή αποδείξεις.

Υπογράμμισε επίσης την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Μπουτίνα έχεις σχέσεις πράγματι με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ.

 

Σχετικά:

Λαβρόφ προς Πομπέο: Να σταματήσει η δίωξη της Μπουτίνα
Διπλωματικές προσπάθειες της Μόσχας για την απελευθέρωση της Μπουτίνα
Δημοκράτες γερουσιαστές ζητούν στοιχεία για τη συνεργασία της Μπουτίνα με τον Μπόλτον
Ρωσίδα αξιωματούχος: Υπάρχουν στοιχεία βάναυσης και απάνθρωπης μεταχείρισης της Μπουτίνα
Η Μπουτίνα συμμετείχε σε συναντήσεις με αμερικανούς αξιωματούχους ως διερμηνέας
Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Φαρσοκωμωδία οι κατηγορίες προς την Μπουτίνα
Ρώσοι διπλωμάτες επισκέφθηκαν την κρατούμενη Μπουτίνα
Tags:
αποφυλάκιση, δικαστήριο, Μαρίγια Μπουτίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK