00:35 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κυκλοφόρησαν στην Κολωνία διαφημιστικές αφίσες των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με σλόγκαν από βιντεοπαιχνίδια για να προσελκύσουν στις τάξεις τους νέους ανθρώπους. «Ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι» σχολίασαν οι επικριτές. Ποια ήταν η απάντηση της Μπούντεσβερ.

Με στόχο να προσελκύσουν νέους ανθρώπους στις τάξεις τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας ξεκίνησαν διαφημιστική καμπάνια αξιοποιώντας σλόγκαν πολεμικών βιντεοπαιχνιδιών.

Έτσι κατά τη διάρκεια έκθεσης για βιντεοπαιχνίδια στην Κολονία Gamescom, η Μπούντεσβερ, κυκλοφόρησε αφίσες με μηνύματα όπως «Το Multiplayer στα καλύτερά του» και «Ένας πιο ανοιχτός κόσμος δεν υπάρχει» ενώ στο κάτω μέρος υπήρχε η ιστοσελίδα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

​Η Μπούντεσβερ κάλεσε επίσης νέους ανθρώπους να επισκεφθούν τις επιδείξεις της κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Ωστόσο η διαφημιστική εκστρατεία του στρατού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτικές, με τους επικριτές να αναφέρουν ότι είναι λάθος να γίνεται χρήση φράσεων από βιντεοπαιχνίδια και να υποτιμούνται με αυτό τον τρόπο οι κίνδυνοι του πραγματικού πολέμου.

​«Έι, @byndeswehrIinfo! Φέτος πραγματικά τα θαλάσσωσες», γράφει αυτός ο χρήστης του twitter.

​Άλλη ανάρτηση αναφέρει: «η Μπούντεσβερ παρουσιάζει τον πόλεμο ως παιχνίδι. Κακόμοιρη Γερμανία».

Ακολούθησαν και άλλα αντίστοιχα τιτιβίσματα:

«Το πρόβλημα είναι ότι ο πόλεμος δεν είναι παιχνίδι, συνεπώς ο τρόπος που παρουσιάζεται είναι αμφιλεγόμενος, το λιγότερο. Δεν διαφημίζεις τσιγάρα ως κάτι υγιεινό, επειδή δεν είναι», έγραψε άλλος χρήστης.

«Αυτές οι αφίσες έχουν κατακλύσει την Κολονία. Είναι απλώς απίστευτο πως προσελκύουν νέους άνδρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι διοργανωτές του Gamescom επέτρεψαν να γίνει χρήση των διαφημιστικών του χώρων από την Μπούντεσβερ», ήταν το σχόλιο άλλου χρήστη.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι διαφορετικές φωνές.

«Γιατί γίνεται τόση φασαρία για αυτό το θέμα; Οι εικόνες προωθούν την συντροφικότητα, τις νέες εντυπώσεις κλπ. Κάτι που πολλοί από τους οποίους θέλουν να υπηρετήσουν στο στρατό πιστεύουν ότι είναι σπουδαίο. Πουθενά δεν γίνεται αναφορά σε πόλεμο πόσο μάλλον να τον επαινέσουν. Είναι ένα απολύτως φυσιολογικό μάρκετινγκ», επιχειρηματολόγησε.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν άμεσα στην διαδικτυακή κριτική.

«Τα σλόγκαν που χρησιμοποιήθηκαν αφορούν τη συντροφικότητα και τον αγώνα για έναν ελεύθερο κόσμο. Κάτι στο οποίο πιστεύει η Μπούντεσβερ», σημειώνεται.

Σχετικά:

Αντίβαρο για τις φορές που οι ΗΠΑ «περνούν τις κόκκινες γραμμές» αναζητά η Γερμανία
Μία Ελληνίδα στη Γερμανία για την έξοδο από το μνημόνιο: Δεν νιώθω ότι τα φάγαμε μαζί
Σκηνές «χορεύουν» στον αέρα σε φεστιβάλ στη Γερμανία
Tags:
πόλεμος, νέοι, διαφήμιση, βιντεοπαιχνίδι, Ένοπλες Δυνάμεις, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK