21:00 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σεξ σε δημόσιο χώρο υπήρξε ανέκαθεν ποινικό αδίκημα αλλά με το πέρασμα των χρόνων, η πράξη αυτή τείνει προς την αποποινικοποίηση, τουλάχιστον για μια πόλη του Μεξικού.

Το σεξ στο δρόμο δεν είναι πλέον μια τολμηρή φαντασίωση στη μεξικανική πόλη της Γκουανταλαχάρα, καθώς οι τοπικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως για σε έναν νόμο που επιτρέπει το δημόσιο σεξ, εφόσον δεν υπάρχει καταγγελία από τρίτο μέρος.

Μεξικανοί ειδικοί τοποθετούνται για τη νέα αυτή νομοθεσία που φαίνεται πως διχάζει την κοινή γνώμη.

«Η σεξουαλική επαφή ή πράξη σεξουαλικής επίδειξης σε δημόσιους δρόμους ή σε δημόσιους χώρους, άδεια οικόπεδα, κέντρα διασκέδασης, εσωτερικούς χώρους οχημάτων ή σε ιδιωτικούς χώρους με πρόσβαση στο κοινό θα θεωρείται παραβίαση μόνο εάν διαμαρτυρηθούν πολίτες», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την τροποποίηση των αστυνομικών κανονισμών στην πόλη της Γκουανταλαχάρα.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο νόμος επιδιώκει να σταματήσει την αστυνομία από το να αποσπά χρηματικά ποσά τα ζευγάρια.

«Δεν είναι ότι ο νόμος επιτρέπει τις σεξουαλικές επαφές στο δρόμο, παρόλο που αυτό συμβαίνει στην πράξη. Ο νόμος αποσκοπεί στην εξάλειψη του εκβιασμού από την αστυνομία, διότι προηγουμένως, όταν ένας αστυνομικός έβλεπε ένα ζευγάρι σε μια τέτοια κατάσταση, μπορούσε να αποσπάσει χρήματα από αυτούς», αναφέρει ο Πάτερ Αντόνιο Γκουτιέρες Μοντάνο, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής της Γκουανταλαχάρα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι παρά τις καλές προθέσεις του, ο νέος νόμος είναι γεμάτος με πολλούς κινδύνους, καθώς θα μπορούσε να ενθαρρύνει την πορνεία και τη βία.

Οι γυναίκες θα μπορούσαν να πέφτουν θύματα βιασμού και κανείς να μην πει τίποτα, κι αυτό να συνεχιστεί. Τα παιδιά διατρέχουν επίσης κίνδυνο, διότι ενδέχεται να κακοποιηθούν κατά παρόμοιο τρόπο, σημείωσε ο κληρικός.

Επιπλέον, «τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να αρχίσουν να το βλέπουν ως κάτι φυσιολογικό», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γκουανταλαχάρα, ο Δρ Μποδέλιο Λάρα Γκαρσία, διαφωνεί.

«Δεν πρόκειται για πρόσκληση σε δημόσιο σεξ», διευκρινίζει.

«Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους στο δρόμο που βρίσκονται σε σεξουαλική επαφή», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γκαρσία, η τροπολογία αποσκοπεί στο να «δημιουργηθεί ένας νέος τύπος σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων, καθώς τα ζητήματα του φεμινισμού, του σεβασμού και της δικαιοσύνης διαπερνούν την κοινωνία, αλλά και ως μια πιο πολιτισμένη αντίληψη ενός θέματος που ιστορικά θεωρείται ταμπού και σε πολλές περιπτώσεις προκάλεσε κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των αρχών».

Σχετικά:

Καλούν τους Κολομβιανούς να απέχουν από το σεξ λόγω καύσωνα!
Ιδιοκτήτης ρομπότ του σεξ… βαθμολογεί την επαφή με την κούκλα
Ρομπότ του σεξ που θα μοιάζουν 100% με ανθρώπους θα κατασκευάζει κινεζική εταιρεία
«Συναινετικό σεξ» με φοράδα ισχυρίζεται ότι είχε ένας 31χρονος στην Αυστραλία
Ανάγκασε τον πρώην της να κάνουν σεξ απειλώνοντας τον με ματσέτα
Ρομπότ του σεξ θα λέει «όχι» εάν ο παρτενέρ γίνει επιθετικός
Tags:
δημόσιο σεξ, σεξ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK