ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρώην πρεσβευτής του Βατικανού στις ΗΠΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Κάρλο Μαρίο Βιγκάνο, έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν ότι ο κλήρος γνώριζε για τις κατηγορίες παιδεραστίας εναντίον του Αρχιεπισκόπου στην Ουάσινγκτον, Καρδινάλιου Θεόδωρου ΜακΚάρικ.

Η εφημερίδα La Verita δημοσίευσε μια επιστολή την Κυριακή, με την οποία ζητά από τον ποντίφικα να παραιτηθεί.

Αρκετές πηγές προσκείμενες στην Καθολική Εκκλησία επισημαίνουν ότι οι κατηγορίες του Βιγκάνο πρέπει να αντιμετωπιστούν με προσοχή επειδή θεωρείται εκπρόσωπος μιας αντι-παπικής συντηρητικής πτέρυγας της καθολικής ιεραρχίας και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για κακούργημα. Το όνομα του Βιγκάνο είχε εμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο του Βατικανού, το Vatileaks που έφερε στο φως εμπιστευτικά έγγραφα.

Σε επιστολές προς τον Πάπα Βενέδικτο τον XVI, ο Βιγκάνο, ο οποίος κατείχε θέση στη γραμματεία του Βατικανού, εξέθετε τη διαφθορά στην πόλη-κράτος. Είναι πεπεισμένος ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο απομακρύνθηκε από το Βατικανό και απεστάλη στις ΗΠΑ από τον ποντίφικα το 2011. Κατείχε αυτή τη θέση μέχρι τον Απρίλιο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις του Βιγκάνο είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια ημέρα που ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Ιρλανδία, όπου μίλησε για το ζήτημα της παιδεραστίας.

Ο Καρδινάλιος Θεόδωρος ΜακΚάρικ θεωρείται ύποπτος για παιδεραστία και φέρεται να είχε σεξουαλικές σχέσεις νέους σπουδαστές ενώ υπηρέτησε ως ιερέας. Στα τέλη Ιουλίου, παραιτήθηκε μετά από πίεση των αμερικανών επισκόπων.

Σχετικά:

Πάπας Φραγκίσκος: Η Μ. Ανατολή χωρίς τους χριστιανούς, δεν θα ήταν πλέον Μ. Ανατολή
Δεκτή η παραίτηση του πρώην αρχιεπισκόπου Ουάσινγκτον από τον Πάπα
Μήνυμα συμπαράστασης από τον Πάπα
Tags:
σκάνδαλο, παιδόφιλος, πάπας Φραγκίσκος, Βατικανό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK