07:41 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όλα τα ζωντανά πλάσματα έχουν ανάγκες. Ο Ζαφάρ το δελφίνι, ο οποίος έχει τρομοκρατήσει την ακτή της Βρετάνης σε μια προσπάθεια να βρει σύντροφο, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι αρχές του Λαντβενέκ, μιας μικρής παράκτιας κοινότητας στη δυτική Βρετάνη, έχουν εκδώσει προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης και κατάδυσης στις τοπικές παραλίες εν μέσω ανησυχιών ότι ένα δελφίνι που ονομάζεται Ζαφάρ αποτελεί απειλή για τους παραθεριστές, αφού βρίσκεται σε περίοδο ζευγαρώματος.

«Έδωσα την εντολή για να εγγυηθώ την ασφάλεια… Πολλοί λουόμενοι φοβήθηκαν πραγματικά — σήκωσε μάλιστα μια γυναίκα με το ρύγχος του», δήλωσε ο δήμαρχος Ρότζερ Λαρς, στον ιστότοπο The Local.

Οι ντόπιοι περιγράφουν τον Ζαφάρ σαν ένα κοινωνικό δελφίνι πριν οι ορμόνες του εκτοξευθούν στα ύψη, οι οποίοι πρόσθεσαν ότι πρόσφατα άρχισε να κυριολεκτικά να τρίβεται πάνω στα σκάφη και να κυνηγά τους λουόμενους.

Η απαγόρευση, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 20 Αυγούστου, ήρθη τη Δευτέρα, αφού το θαλάσσιο θηλαστικό προφανώς απομακρύνθηκε από την ακτή σε άλλη περιοχή.

Τα δελφίνια μπορούν να ζευγαρώσουν όλο το χρόνο, αλλά η αναπαραγωγική τους περίοδος κορυφώνεται τους θερμότερους μήνες.

Σχετικά:

Γιγάντιο καλαμάρι ξεβράστηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας (Φωτογραφίες)
Έπιασε ψάρι με δόντια που μοιάζουν με ανθρώπινα (Φωτογραφίες)
Tags:
δελφίνι, Βρετάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK