10:13 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πιθανά εγκλήματα πολέμου, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη, διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τι καταλογίζει στην κυβέρνηση Χάντι και τον αραβικό συνασπισμό.

Τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, κατά τη διάρκεια της εμπόλεμης σύρραξης στην Υεμένη, καθιστά πιθανή η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, υποδηλώνον ότι όλες οι πλευρές έχουν πράξει και συνεχίζουν να πράττουν εγκλήματα και παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας» αναφέρει, χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με το πόρισμα των Ηνωμένων Εθνών, «η κυβέρνηση της Υεμένης και ο αραβικός συνασπισμός, ο οποίος απαρτίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα, έχουν προχωρήσει σε πράξεις, οι οποίες ενδεχομένως θεωρούνται ως εγκλήματα πολέμου».

Άλλωστε, ο ΟΗΕ διαπιστώνει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές «δεν καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι θάνατοι άμαχων πολιτών».

«Οι αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού έχουν ως αποτέλεσμα, κατά κύριο λόγο, τον απευθείας θάνατο αμάχων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα. Και αυτό διότι τα «χτυπήματα» στοχεύουν κατοικημένες περιοχές, δημόσιες αγορές, κηδείες, γάμους, ιατρικές εγκαταστάσεις κ.α.

Από το 2015, η αραβική χώρα βρίσκεται σε εμφύλια σύρραξη, με την κυβέρνηση του Μανσούρ Χάντι, η οποία υποστηρίζεται από τον αραβικό συνασπισμό, να μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις της Υεμένης.

Σχετικά:

Απόσυρση της στήριξης των επιθέσεων της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη εξετάζουν οι ΗΠΑ
Βομβαρδισμός σχολικού λεωφορείου με τουλάχιστον 29 νεκρούς στην Υεμένη
Tags:
πόλεμος, ΟΗΕ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Υεμένη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK