02:56 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Γαλλικά αλιευτικά ψαρεύουν χτένια

«Ναυμαχία» μεταξύ Γάλλων και Βρετανών ψαράδων για τα χτένια (Βίντεο)

© AFP 2019 / Fred Tanneau
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι διαφορετικοί κανονισμοί που ισχύουν για Γάλλους και Βρετανούς ψαράδες σχετικά με την αλίευση χτενιών οδήγησε σε συγκρούσεις στη Μάγχη που θύμιζαν ναυμαχία.

Αφορμή να στηθεί αυτοσχέδια «ναυμαχία» μεταξύ Γάλλων και Βρετανών ψαράδων στάθηκαν τα χτένια στη θάλασσα της Νορμανδίας.

Πάνω από 40 Γάλλοι ψαράδες από την περιοχή της Νορμανδίας στον γαλλικό βορρά προσέγγισαν το πρωί της Τρίτης Βρετανούς συναδέλφους που έβγαζαν χτένια από τη θάλασσα προκειμένου να εκφράσουν τις διαμαρτυρίες τους για την υπεραλίευση.

Σύντομα, όμως, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με τα γαλλικά πλεούμενα να περικυκλώνουν τα βρετανικά ώστε να σταματήσουν την αλιεία. Οι Γάλλοι ψαράδες εκσφενδόνισαν πέτρες και δακρυγόνα, ενώ κάποιοι πιο «θερμόαιμοι» χτύπησαν με τα αλιευτικά τους τα βρετανικά πλοιάρια.

Στην ιδιότυπη αυτή ναυμαχία έλαβαν μέρος 35 γαλλικά σκάφη και πέντε βρετανικά, σύμφωνα με την αξιωματούχο Ingrid Parot, η οποία περιέγραψε την κατάσταση ως «πολύ επικίνδυνη» παρότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ Γάλλων και Βρετανών ψαράδων είναι συχνές στη Μάγχη καθώς η γαλλική κυβέρνηση επιτρέπει την αλίευση χτενιών μόνο το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Μαΐου, προκειμένου να προστατευτεί η παραγωγή των οστρακοειδών. Ανάλογος περιορισμός, ωστόσο, δεν υπάρχει στη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι ψαράδες να διαμαρτύρονται για άδικο ανταγωνισμό στα διεθνή ύδατα, όπου τυπικά οι Βρετανοί έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν.

Tags:
αλιεία, ψάρεμα, ναυμαχία, χτένια, Μάγχη, Βρετανία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK