01:18 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εξαιρέσεις από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο σε χώρες και οργανώσεις όπως η Κίνα, το Μεξικό και η ΕΕ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος με διακηρύξεις που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δύο διακηρύξεις με τις οποίες επιτρέπεται στον υπουργό Εμπορίου να κάνει εξαιρέσεις στους δασμούς που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, υπέγραψε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο υπουργός έχει το δικαίωμα να παρέχει απαλλαγή από τους ποσοτικούς περιορισμούς που ισχύουν για τα προϊόντα χάλυβα τα οποία δεν παράγονται στις ΗΠΑ σε επαρκή και λογικά διαθέσιμη ποσότητα ή σε ικανοποιητική ποιότητα και να επιτρέπει επίσης την παροχή τέτοιας αρωγής βάσει ειδικών κριτηρίων εθνικής ασφάλειας», αναφέρει το ένα από τα δύο έγγραφα που υπέγραψε ο Τραμπ.

Αντίστοιχο έγγραφο υπέγραψε και σε ό,τι αφορά τα προϊόντα αλουμινίου.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Ελίζαμπεθ Γουόρεν άφησε αιχμές σε επιστολή της προς τον Γενικό Ελεγκτή του υπουργείου Εμπορίου, στην οποία τονίζει ότι πρέπει να ελεγχθεί η διαδικασία εξαιρέσεων από τους δασμούς, καθώς υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λάθη, αλλά και πολιτική εύνοια.

Σύμφωνα με την Ουόρεν, μέχρι τις 27 Αυγούστου, το υπουργείο Εμπορίου είχε λάβει 30.035 αιτήσεις για εξαίρεση από τους δασμούς. Από αυτές 2.101 έχουν εγκριθεί και 1.458 έχουν απορριφθεί.

Η γερουσιαστής Γουόρεν τονίζει ότι άρχισε να ανησυχεί για τις εξαιρέσεις από τους δασμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, όταν εξαιρέθηκε η εταιρεία Rusal America Corporation, η οποία είναι θυγατρική μιας ρωσικής εταιρείας που ελέγχεται από τον Όλεγκ Ντεριπάσκα, έναν ρώσο μεγιστάνα που έχει τεθεί σε «μαύρη λίστα» από τις ΗΠΑ.

Tags:
εξαιρέσεις, Δασμοί, Ελίζαμπεθ Γουόρεν, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK