20:59 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Αν το FBI και το υπ. Δικαιοσύνης δεν κάνουν τη δουλειά τους, θα ασχοληθώ εγώ

© AP Photo / Carolyn Kaster
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επέκρινε την έρευνα του Ειδικού Ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές, ως «παράνομη έρευνα», προσθέτοντας ότι «οι σπουδαίοι ακαδημαϊκοί» έχουν αναφέρει ότι «δεν θα έπρεπε ποτέ να υπάρχει ειδικός ανακριτής».

Το Bloomberg, μετέδωσε την Πέμπτη την έντονη κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στην έρευνα που διεξάγει ο Ειδικός Ανακριτής.

Ο Τραμπ έχει επικρίνει επανειλημμένα τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς επειδή εξαίρεσε τον εαυτό του από την επίβλεψη της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Όταν ο Ρόμπερτ Μιούλερ ανέλαβε την έρευνα ο Τράμπ τον κατηγόρησε για «κυνήγι μαγισσών».

Την Πέμπτη, ο Τραμπ απείλησε να «εμπλακεί» εάν το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν «αρχίσουν να κάνουν τη δουλεία τους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιντιάνα.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας — στην κορυφή του καθενός, επειδή στο εσωτερικό τους έχουν απίστευτους ανθρώπους — αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας και το FBI μας πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους και να το κάνουν σωστά και να το κάνουν τώρα… Ήθελα να μείνω εκτός, αλλά αν σε κάποιο σημείο δεν φτιάξει η κατάσταση… Θα ασχοληθώ και θα πάω εκεί, αν χρειαστεί να το κάνω», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επιπλήξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το χειρισμό του στο Russiagate και έχει υποστηρίξει ότι η ηγεσία του ήταν προκατειλημμένη κατά των Ρεπουμπλικανών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι».

Σχετικά:

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι το FBI παραπλάνησε τα αμερικανικά δικαστήρια
Το FBI δεν βρίσκει αποδείξεις ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές μεσοπρόθεσμες εκλογές
Ο Τραμπ έτοιμος να διώξει τον Τζεφ Σέσιονς
Tags:
FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK