18:39 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αγορά καφέ εισέρχεται η Coca-Cola, προχωρώντας σε συμφωνία εξαγοράς της Costa από την Whitbread, έναντι 5,1 δισ. δολ.. Στον έλεγχο της Coca-Cola τα 4.000 καταστήματα της εταιρείας καφέ.

Στην εξαγορά της αλυσίδας καφέ Costa, έναντι 5,1 δισ. δολ. συμφώνησε η Coca-Cola, σε ένα deal που σηματοδοτεί την είσοδό της σε μια άλλη αγορά, πέρα από εκείνη των αναψυκτικών, αλλά και την προσπάθειά της να ξεπεράσει άλλες εταιρείες από την παγκόσμια αγορά καφέ, όπως είναι η Starbucks και η Nestle. 

Η Coca-Cola θα εξαγοράσει την Costa από τη βρετανική Whitbread, αποκτώντας έτσι τα σχεδόν 4.000 καταστήματα της εταρείας καφέ.

Με την εξαγορά της, το ύψος της οποίας υπερέβη κατά 1,3 δισ. δολ. τις αρχικές εκτιμήσεις πολλών αναλυτών, η Coca-Cola θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο διανομής της, προκειμένου όχι μόνο να ανταγωνιστεί, αλλά και να ξεπεράσει την Starbucks και τα σχεδόν 29.000 καταστήματα που διατηρεί σε 77 αγορές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters. 

Η μετοχή της Whitbread γνώρισε «άλμα» 19%, στον απόηχο της είδησης, φτάνοντας σε υψηλό 2,5 ετών, με τη μετοχή της Coca-Cola να σημειώνει κέρδη άνω του 1% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. 

Η Whitbread είχε εξαγοράσει την Costa — που ιδρύθηκε το 1971 στο Λονδίνο από δύο αδέλφια από την Ιταλία — έναντι 19 εκατ. λιρών. Τότε, η Costa διατηρούσε μόλις 39 καταστήματα, ενώ πλέον λειτουργούν 2.422 καταστήματά της στη Βρετανία και άλλα 1.399 παγκοσμίως. 

Tags:
εξαγορά, αναψυκτικά, καφές, Costa, Coca-Cola
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK