02:29 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στοιχεία για τη σχεδιαζόμενη προβοκάτσια στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ κατέθεσε στον ΟΗΕ και στον ΟΑΧΟ η Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Νέες εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα.

Αποδείξεις για σχεδιαζόμενη προβοκάτσια στο Ιντλίμπ έχει συλλέξει η Ρωσία, όπως επανέλαβε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παράλληλα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποτρέψει τέτοιους είδους ενέργειες.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον κίνδυνο προβοκάτσιας» τόνισε μεταξύ άλλων, κάνοντας λόγο για «χρήση χημικών όπλων», με στόχο «να επιρριφθεί η ευθύνη στη συριακή κυβέρνηση» του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Και πρόσθεσε: «Τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και στη Χάγη, όπου εδρεύει ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, έχουμε υποβάλλει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία συλλέξαμε από διαφορετικές πηγές».

Ο Ρώσος διπλωμάτης κάλεσε για ακόμη μία φορά, τη διεθνή κοινότητα να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και να αποτρέψει τη σχεδιαζόμενη προβοκάτσια με χημικά όπλα.

«Είναι απαραίτητο να καταβληθούν προσπάθειες προκειμένου οι διεθνείς οργανώσεις να αισθανθούν υπεύθυνες γι' αυτές τις προβοκάτσιες στη Συρία, και να ταχθούν εναντίον αυτών» έσπευσε να συμπληρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι τις καταγγελίες περί σχεδιαζόμενης προβοκάτσιας, με τη χρήση χημικών όπλων, είχε φέρει στη δημοσιότητα ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, Ανατόλι Αντόνοφ. Μάλιστα, είχε υποστηρίξει ότι η προβοκάτσια ετοιμάζεται από διάφορες τρομοκρατικές και «ψευδο-ανθρωπιστικές» οργανώσεις, με την ενεργό εμπλοκή και των βρετανικών ειδικών δυνάμεων.

Στο μεταξύ, ο Λαβρόφ αναφέρθηκε και στις κινήσεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ, υπεραμυνόμενος του δικαιώματος της Συρίας να εκδιώξει τους τρομοκράτες από την επαρχία του Ιντλίμπ.

«Σ' αυτή την περιοχή θα πρέπει να υπάρξει ένας διαχωρισμός μεταξύ της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία είναι έτοιμη για διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση, και των τρομοκρατών του μετώπου αλ-Νούσρα και των άλλων οργανώσεων που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές από τον ΟΗΕ» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί Μόσχα, Τεχεράνη και Άγκυρα διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας επί της συγκρότησης ειδικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη κατάρτισης ενός νέου συντάγματος για τη Συρία, με στόχο τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Σχετικά:

Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ: Ετοιμάζουν προβοκάτσια στο Ιντλίμπ με συνδρομή των ΗΠΑ
Σύρος ΥΠΕΞ: Τα Λευκά Κράνη απήγαγαν παιδιά για να σκηνοθετήσουν επίθεση με χημικά
Tags:
προβοκάτσια, πόλεμος στη Συρία, χημικά όπλα, χημικές επιθέσεις, ΟΑΧΟ, ΟΗΕ, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK