00:40 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 14
Βρείτε μας

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε σε καφετέρια στο κέντρο του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο του Ντονέτσκ, σύμφωνα με πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας.

«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή.

«Δυστυχώς, ο ηγέτης της DPR, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας. Οι λεπτομέρειες θα διασαφηνιστούν», ανέφερε το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο την τοπική διοίκηση.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο κατάστημα εστίασης, στο κέντρο της πόλης.

Ο Ζαχαρτσένκο εντάχθηκε στην πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ μετά από πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014 και τον Νοέμβριο της ίδιας χρόνιας, εξελέγη ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Tags:
έκρηξη, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, Ουκρανία, Ντονέτσκ, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK