08:04 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Συμμετοχή των ΗΠΑ στη δολοφονία του Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασουρίν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασουρίν.
© Sputnik / Sergey Averin
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρτ Μπασουρίν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Ζαχαρτσένκο έλαβε χώρα «υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ έλαβαν άμεσα μέρος σε αυτήν», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος. 

Ο Μπασουρίν, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος των δραστών ήταν η αποσταθεροποίηση της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνοντας ότι οι Αρχές του Ντονέτσκ έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, μετά το συμβάν. 

«Τονίζω για μια κόμη φορά ότι έχουμε επαρκή μέσα για να αντισταθούμε στην επιθετικότητα της Ουκρανίας ενάντια στους ανθρώπους που ζουν σε ένα ελεύθερο κράτος — την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, και θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε περισσότερους πολίτες να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Μπασουρίν.

«Ήταν μια προμελετημένη δολοφονία που σχεδιάστηε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και επιμελήθηκε από τις ΗΠΑ. Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και στην αιμοδιψή συμμορία του: Το σενάριο που σχεδιάσατε μαζί με τον δολοφόνο θα αποτύχει», ανέφερε ακόμη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Ντονέτσκ, όπως δήλωσε νωρίτερα πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας στο Sputnik.

«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή. 

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Ζαχαρτσένκο, Αλεξάντερ Καζάκοβ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία του Ζαχαρτσένκο. 

Tags:
δολοφονία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK