05:43 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Τα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη

Καθησυχαστικός ο ΠΟΕ: Κανένας λόγος πανικού εξαιτίας των απειλών Τραμπ

© AFP 2019 / Fabrice Coffrini
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Ρομπέρτο Αζεβέντο, υποβαθμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου περί πιθανής απόσυρσης των ΗΠΑ.

Καθησυχαστικός ως προς τις απειλές Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΕ, Ρομπέρτο Αζεβέντο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού» τόνισε χαρακτηριστικά, υποβαθμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου περί πιθανής απόσυρσης των ΗΠΑ από τον Οργανισμό.

«Οι ανησυχίες των ΗΠΑ δεν είναι καινούριες. Πρόκειται για συστάσεις, οι οποίες έχουν ξαναγίνει» εξήγησε, επιπλέον, αναφερόμενος στη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον.

Και συνέχισε: «Όλοι θέλουν να δουν βελτιώσεις στον ΠΟΕ. Εμείς καλωσορίζουμε όσους παρουσιάζουν ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση του οργανισμού. Ας κάτσουμε σε ένα τραπέζι όλα τα μέλη και ας πιάσουμε δουλειά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές χώρες συμφωνούν στην ανάγκη μεταρρύθμισης του παγκόσμιου συστήματος εμπορίου, με στόχο τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά του.

Ο Τραμπ, ωστόσο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την Πέμπτη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΗΠΑ, αν δεν εισακουστούν οι προτάσεις του Λευκού Οίκου.  Κατηγόρησε μάλιστα, τον Οργανισμό πως συμπεριφέρεται με άδικο τρόπο απέναντι στις ΗΠΑ, δίνοντας ένα «αδικαιολόγητο πλεονέκτημα» στην Κίνα.

Σχετικά:

Η απάντηση της Μόσχας στις απειλές Τραμπ για αποχώρηση από τον ΠΟΕ
Οι ΗΠΑ καταθέτουν αγωγή κατά της Ρωσίας στον ΠΟΕ για τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα
Στον ΠΟΕ προσέφυγε η Κίνα για τους αμερικανικούς δασμούς
Tags:
Εμπορικός πόλεμος, εμπόριο, Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK